Χαϊκάλη Ωλενίας (ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας)
25200, Πάτρα
2610 647147
2610 314540
email
contact@zafeiropoulos-sa.gr

Απορροφητής ενέργειας πρόσκρουσης TAU

Απορροφητής ενέργειας [Σύστημα αεροσάκων TAUTM ]

Επισκόπηση προϊόντος

Ο απορροφητής κρούσεων TAUTM είναι ένα σύστημα προστασίας που ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από σύγκρουση οχήματος σε όλα τα συνηθισμένα μη μετακινήσιμα εμπόδια των Εθνικών οδών.Έχει σχεδιαστεί ειδικά για περιπτώσεις που οι περισσότερες διαδρομές σύγκρουσης είναι προς το μέτωπο ενός στενού εμποδίου, εγκατεστημένου στον άξονα κίνησης, η στα άκρα της οδού. [σταθμοί διοδίων, κολόνες δικτύων, η σήμανσης, διαχωρισμό λωρίδων και άλλων]

Τοποθετημένο στην απόληξη του άκαμπτου εμποδίου απορροφά την ενέργεια κρούσης λειτουργώντας σαν αερόσακος και επανακατευθύνει το όχημα, όντας το πιο αποτελεσματικό και κοστολογικά αποδοτικότερο σύστημα απορρόφησης πλήγματος που υπάρχει .

Τρόπος ενέργειας

Το σύστημα συνίσταται από μεταλλικά πλαίσια, που περικλείονται από λεπίδες στηθαίων και σχηματίζουν θήκες υποδοχής για φύσιγγες αέρα με βαλβίδες ασφαλείας. Όταν προσβληθεί από όχημα, παραμορφώνεται τηλεσκοπικά (σαν ακορντεόν) απορροφώντας το μεγαλύτερο μέρος της ενέργεια κρούσης και επανακατευθύνονας το όχημα μακράν του καλυπτομένου εμποδίου. Για την αποκατάσταση λειτουργίας του, οι μονάδες που έχουν παραμορφωθεί αντικαθίστανται με νέες, ενώ τα περισσότερα εξαρτήματα είναι ανακτήσιμα.

Χαρακτηριστικά προϊόντος

  • Το σύστημα παρέχεται στα απαιτούμενα μήκη και συνθέσεις, διαθέτοντας όλες τις απαιτούμενες δυνατότητες για εφαρμογές χαμηλών και υψηλών ταχυτήτων. (50-110 km/h).
  • Ευκολία εγκατάστασης, πολυάριθμες επιλογές συνδέσεων, μικρές απαιτήσεις συντήρησης, δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης των εξαρτημάτων του.
  • Τα χαλύβδινα εξαρτήματα πληρούν το πρότυπο ASTM 123.
  • Τα πλαστικά εξαρτήματα κατασκευάζονται από πολυαιθυλένιο υψηλού μοριακού βάρους σταθεροποιημένα έναντι της ακτινοβολίας UV.
  • H βάση στήριξης διαμορφώνεται από σκυρόδεμα καθαριότητας.
  • Τα περισσότερα εξαρτήματα είναι κοινά-επαναλαμβανόμενα ελαχιστοποιώντας το κόστος αποθεματοποίησης.

Το σύστημα είναι ανοιχτής αρχιτεκτονικής, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμο και να μην επιτρέπει την συσσώρευση αδρανών (απορρίμματα, μπάζα).

Attachments