Χαϊκάλη Ωλενίας (ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας)
25200, Πάτρα
2610 647147
2610 314540
email
contact@zafeiropoulos-sa.gr

Σύστημα διάβασης πεζών με φωτοβολταϊκό

Τη νύχτα και τις ώρες χαμηλής ορατότητας, οι διαβάσεις πρέπει να φωτίζονται και να σημαίνονται κατάλληλα:

Το σύστημα αυτό φωτίζει έναν οριζόντιο άξονα επισημαίνοντας τη διάβαση, με ελάχιστη συνιστώμενη στάθμη φωτός 100 lux (κατά μέσο όρο), καθώς και έναν κατακόρυφο άξονα, καθιστώντας έτσι ορατό τον διερχόμενο ξεκινώντας από την περιοχή αναμονής (εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη ατυχημάτων στις διαβάσεις).(UNI / TS 11726).

Τα φωτιστικά LED Stratos N και P έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να φωτίζουν διαβάσεις, δημιουργώντας κατάλληλη αντίθεση μεταξύ του πεζού και του περιβάλλοντα χώρου και παράγουν πολύ υψηλή κατακόρυφη στάθμη φωτισμού σύμφωνα με το πρότυπο EN 13201.

Σήμανση απο λαμπτήρες LED πιστοποιημένους σύμφωνα με το EN 12352
και φωτεινά σήματα LED σύμφωνα με το UNI 12899.

Η φωτεινή ροή μετράται σε lum και αντιπροσωπεύει την ποσότητα του φωτός που παράγεται.

Σκοπός του συστήματος είναι να κατανείμει σωστά το φως σε όλη την έκταση της διάβασης.

Η φωτεινότητα παράγεται σε συνάρτηση του οριζόντιου και κατακόρυφου άξονα φωτισμού.

Οριζόντια φωτεινότητα είναι η ποσότητα του φωτός που μετράται στον οριζόντιο άξονα της διάβασης. Το υψηλό επίπεδο που μπορεί να επιτευχθεί και η συγκεντρωμένη δέσμη φωτός επιτρέπει ομαλή ορατότητα και ευκολία αναγνώρισης από μεγάλη απόσταση.

Κατακόρυφος φωτισμός είναι η ποσότητα του φωτός που μετράται στον κατακόρυφο άξονα της διάβασης. Το υψηλό επίπεδο που επιτυγχάνεται επιτρέπει μέγιστη ορατότητα των διερχόμενων πεζών, δημιουργώντας κατάλληλη αντίθεση με τον περιβάλλοντα χώρο.

Το σύστημα μας συνδυάζει τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα με την ανάγκη εγκατάστασης τέτοιων συστημάτων σε περιοχές που δεν καλύπτονται από δίκτυο AC. Το σύστημα με SOLAR kit (Stratos N 18W) μπορεί να εγγυηθεί επαρκή οριζόντια και κάθετη φωτεινότητα και κατάλληλο σύστημα προειδοποίησης χάρη στο Προειδοποιητικά φώτα LED πιστοποιημένα και εγκεκριμένα σύμφωνα με το EN 12352. Η φωτοβολταϊκή μονάδα αποτελείται απο μπαταρία και ο ρυθμιστή φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε τη χρήση εξωτερικού κουτιού. Μέγιστη ισχύς 140 W.

• Ο φωτισμός ενεργοποιείται αυτόματα τη νύχτα για να επιτρέψει το βασικό επίπεδο ασφάλειας και καθιστά τη διασταύρωση ορατή στους οδηγούς και τους πεζούς.

 • Οι φωτεινές ενδείξεις LED ενεργοποιούνται με το κουμπί ή τον αισθητήρα κίνησης. Η ασύρματη σύνδεση ενεργοποιεί αμέσως τους λαμπτήρες της αντίθετης πλευράς.

Το σύστημα περιλαμβάνει:

  • Προβολείς LED με υψηλή οπτική στόχευση βάσει του προτύπου EN 13201.
  • Κουτιά LED. Συσκευές με πιστοποιημένους προβολείς LED ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή διάβαση πεζών κυρίως τις πρωινές ώρες.
  • ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΚΙΤ Η μπαταρία. Ο ρυθμιστής φόρτισης είναι ενσωματωμένος στην φωτοβολταϊκή μονάδα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε εξωτερικό κουτί. Μέγιστη ισχύς: 140 W Μπαταρία: 90 Ah Τάση εξόδου: 12 V Τοποθέτηση: πόλος Ø90 mm